Als jij twee kruimeldieven hebt gevonden en je deze twee wilt vergelijken dan moet je alleen nog weten wat er nou toe doet. Lees hier hoe je deze kruimeldieven goed kan vergelijken.

De volgende factoren doen er wel of niet toe in een kruimeldief vergelijking:

FactorHoe Belangrijk?Hierdoor is dit wel of niet belangrijk:
Een Lage PrijsNiet BelangrijkBij producten die op een accu werken is goedkoop vrijwel altijd een miskoop. Goedkope Accu’s zijn drie jaar later niet meer te gebruiken. Goedkope kruimeldieven hebben waardeloze Accu’s. Ga voor een normale gemiddelde prijs. (+/- € 60 )
GeluidsniveauZeer BelangrijkLet wel op: De decibel metingen kloppen niet altijd, bekijk in de comments ook naar de ervaringen met geluid. Je kan er ook simpelweg vanuit gaan dat alle kruimeldieven fors geluid maken.
Accuduur Zeer Belangrijk Na 2 of 3 jaar wil je jouw kruimeldief niet hoeven weg te gooien. Alle kruimeldieven onder de 40 Euro hebben goedkope accu’s.
AccessoiresHangt er van afAls je een kruimeldief zoekt voor het opzuigen van dierenharen dan kan je niet zonder goede accesoires. Ook voor het schoonmaken van de Auto zijn goede accessoires benodigd. In het algemeen zijn andere accessoires een stuk minder belangrijk. Ook verlengstukken zijn niet handig op kruimeldieven (omdat de kruimeldieven vaak te weinig kracht hebben)
ZuigkrachtBelangrijkKruimeldieven hebben geen ‘mega’ zuigkracht. Dit kan ook niet want dan is de Accu direct weer op en/of heb je duurdere accu’s nodig. Toch is zuigkracht een belangrijke factor, maar je moet ook niet teveel verwachten.
Licht in Gewicht Niet BelangrijkJe gebruikt een Kruimeldief niet heel vaak en als je hem gebruikt zou een klein beetje gewicht niet heel vervelend moeten zijn. Als dit wel het geval is dan moet je minder vaak de kruimeldief gebruiken!
FiltersRedelijk BelangrijkUitblaasfilters maken het gebruik van kruimeldieven veiliger. Dit doordat er veel lucht door een kruimeldief heen gaat en je dit niet ongefilterd in je gezicht wilt hebben =)

Focus op de Accu

De accu is de krachtbron van de kruimeldief

De kracht van een kruimeldief wordt bepaald door de sterkte van de accu. Kijk daarom altijd naar het soort accu dat in de kruimeldief zit. Momenteel zijn de beste accu kruimeldieven voorzien van Lithium accu’s. Ook staat een merk als Bosch bekend om zijn goede accu’s. Hier kan je dus ook vaak een goede kruimeldief scoren!

Ook raden we altijd aan om even naar gebruikerservaringen te kijken als je kruimeldieven goed wilt vergelijken. Bij veel webshops laten gebruikers vaak een review of ervaring achter, hierin is vaak te lezen of ze de zuigkracht van de kruimeldief als goed ervaren.

Het is wel vervelend dat de reviews of heel positief zijn of heel negatief, vaak een teken van ‘nep reviews’. Let hier als consument goed op. Laat je ook zeker niet ontmoedigen door één mindere review.

Ook de accuduur doet er toe

Naast de kracht bepaald de accu ook de accuduur.

Hoe sterker de accu is hoe langer de accu ook weer mee gaat. Niets is irritanter wanneer je een kruimeldief erbij pakt en de accu is leeg. Of je hebt een wat grotere klus en halverwege de klus valt de kruimeldief uit. Dit is niet de bedoeling, want zo moet je alsnog weer de gewone stofzuiger erbij pakken.

Ook kan het interessant zijn om even te kijken hoelang het duurt voordat een accu ook weer vol is. Tijdens het vergelijken van kruimeldieven merkte we dat hier ook veel verschil in zat. Zo waren er kruimeldieven die binnen twee uur volledig opgeladen waren, maar ook kruimeldieven die daar vijf uur over deden.

Dit is overigens niet alleen een belangrijke kooptip voor kruimeldieven, maar ook voor draadloze stofzuigers:

Nemen we bijvoorbeeld een kijkje bij het onderzoeksrapport van de beste steelstofzuiger bij het toonaangevende VacuumTester, dan is dat ook een belangrijke onderzoeks factor.

Kruimeldieven vergelijken: Let op de filters

Een kruimeldief wordt veelal gebruikt voor de kleine klusjes, maar ook voor de klussen die moeilijk toegankelijk zijn. Zo wordt een kruimeldief veelal gebruikt in een auto, maar ook voor klussen waarbij je slecht komt met een traditionele stofzuiger. Denk aan hoge kosten of planken waar je moeilijk bij komt met een normale stofzuiger.

Er gaat heel veel lucht door een stofzuiger heen, daarom is het belangrijk dat een stofzuiger goede filters heeft als hij de overtollige lucht weer kwijt moet. Veel kruimeldieven hebben dan ook uitblaasfilters, deze filters voorkomen dat pollen en fijn stoffen terug in de lucht geblazen worden.

Vooral wanneer je veel last hebt van allergieën kun je hier opletten bij het vergelijken van kruimeldieven. Let dan vooral op de motorfilters, uitblaasfilters en eventuele overige filters. Zo is bijvoorbeeld de Black & Decker PD1420 voorzien van een Cyclonic Action functie. Deze functie zorgt ervoor dat het stof wegdraait van de filter, waardoor de zuigkracht dan weer hoog blijft.

Vergelijk kruimeldieven ook op accessoires

kruimeldief met stekker auto
Een kruimeldief voor in de auto, hiermee heb je geen last van een lege accu.

Bijna elke goede kruimeldief heeft wordt geleverd met accessoires. Veel van deze accessoires worden vaak vergeten of niet gebruikt, maar toch zijn deze accessoires wel erg handig. Een kruimeldief heeft vaak veel verschillende opzetstukken, waarmee je bijvoorbeeld makkelijk tussen stoelen kunt zuigen. Of een turbo mond die voor meer zuigkracht zorgt en daardoor dierenharen makkelijk kan opzuigen.

Eén van onze favoriete kruimeldieven wordt bijvoorbeeld geleverd met een auto oplader, hierdoor is deze kruimeldief perfect voor het zuigen van de auto. Ook krijg je bij dit model veel opzetstukken waardoor je de autostoelen goed af kunt zuigen en tussen de stoelen kunt zuigen. Bekijk deze Philips MiniVac Fc6149/01 en het stofzuigen van je auto was nog nooit zo makkelijk.

Gebruiksgemak is ook belangrijk voor het kopen van een kruimeldief

Een kruimeldief is vooral bedoeld voor de kleine opzuig klussen, daarom is het belangrijk dat je bij het vergelijken van kruimeldieven ook naar het gebruiksgemak kijkt. Ook omdat een kruimeldief vaak met één hand bedient wordt moet de stofzuiger niet te zwaar zijn.

Ook in het gebruiksgemak zit veel verschil en lopen de modellen uiteen. Let daarom op de vorm van de kruimeldief, de werking en ook het gewicht!

Conclusie: op welke punten kruimeldief vergelijken

Voor het vergelijken van een kruimeldief is het belangrijk om naar je eigen situatie te kijken en alvast te bedenken waarvoor je de kruimeldief gaat gebruiken. Hieronder hebben we een opsomming gemaakt waarop je kunt letten tijdens het vergelijken van een kruimeldief.

  • Geluidsniveau
  • Kracht van de kruimeldief
  • Accuduur
  • Filters
  • Accessoires
  • Gebruiksgemak

Mocht je direct willen weten welke kruimeldieven wij aan zouden raden? Bekijk dan onze beste kruimeldief pagina voor alle goede modellen die nu te koop zijn!

Onderwerp: