Een kruimeldief is een handige stofzuiger voor kleine en snelle klusjes. Een goede kruimeldief heeft goede zuigkracht, is licht en heeft een lange accuduur. Momenteel is de beste kruimeldief de Philips MiniVac Fc6149/01. Ook is dit model voorzien van een handige autostekker.

Hét overzicht met de beste kruimeldieven van dit moment. Hierbij wordt er gekeken naar de volgende belangrijke eigenschappen van een kruimeldief van hoge kwaliteit:

 • Geen onzinnige plastic import-producten met geen garantie en slechte afwerking,
 • Hoge zuigkracht van de kruimeldief, niets is vervelender dan een kruimeldief met recensies als ‘dit ding zuigt voor geen meter’ al helemaal niet als je die recensie past leest na de aankoop.
 • Goede accuduur.
 • Weinig Herrie! Niets is vervelender dan een kruimeldief die meer lawaai maakt dan een grote (duurdere) steelstofzuiger!

Beste kruimeldief op dit moment

Op dit moment is de beste kruimeldief de Philips MiniVac FC6149. We bestempelen deze kruimeldief als beste keuze, omdat de stofzuiger goed scoort op belangrijke factoren, zo heeft de kruimeldief een hoge zuigkracht en lange accuduur. Ook wordt de kruimeldief erg goed beoordeeld door gebruikers en wordt de stofzuiger geleverd met veel handige accessoires.


1. Philips MiniVac FC6149

De Philips MiniVac Fc6149/01 is de best geteste kruimeldief. Wordt geleverd met veel handige accessoires. Zo wordt de kruimeldief geleverd met een handige auto oplader.


Waarom de Philips MiniVac op dit moment #1 is:

 • Hoge Zuigkracht – Natuurlijk neemt dit na jaren gebruik wel wat af, maar dat is standaard bij de kruimeldieven op basis van Accu’s
 • Hoge Prijs Kwaliteit Verhouding – Je kan overigens deze kruimeldief vaak met een korting verkrijgen, probeer te vermijden dat je de volle prijs betaald ( +/- € 90,- )
 • Reviews zijn zeer positief – Niet alleen in NL maar heel de wereld, wij hebben er 1000en doorgelezen, gesorteerde op echtheid en natuurlijk zijn er wel eens probleempjes (wees bijvoorbeeld voorzichtig met de oplaadcontacten, deze kunnen relatief makkelijk beschadigen)
 • Lange batterij duur – De ‘eigenschap’ waar het steeds meer om draait in de wereld van de kruimeldieven. De batterijen van de Philips Minivac FC6149 gaan lang mee.

Kruimeldief top 10 van 2023

Omdat het aanbod aan kruimeldieven groot is en nog steeds uitbreidt hebben we hieronder een top 10 met de beste kruimeldieven van dit moment samengesteld.

Deze top 10 bestaat uit het actuele aanbod van verschillende kruimeldief merken. Van deze verschillende kruimeldief merken hebben we de beste modellen uitgezocht. Onder de top 10 met de beste kruimeldief leggen we je uit waarop je moet letten bij het kopen van een kruimeldief en geven we wat belangrijke tips!

philips minivac fc6149

1. Philips MiniVac FC6149

In onze ogen is de Philips MiniVac Fc6149/01 de beste geteste kruimeldief op dit moment. Dit model heeft veel handige accessoires, waarmee je stofzuigen een stuk makkelijker wordt. Ook heeft deze handstofzuiger een autostekker, waardoor je eindeloos met deze kruimeldief kunt stofzuigen in de auto.


2. Black Decker BHHV520BFP

Deze Black & Decker BHHV520BFP is een ideale kruimeldief voor het opzuigen van dierenharen. Het is namelijk een erg sterke kruimeldief en dit model werkt met een gemotoriseerde borstel. Kortom: hoge kwaliteit!


3. Black & Decker PD1420LP

Ook deze PD1420LP Black & Decker is een goede keuze. Het is een kruimelzuiger met een soort slang waarmee je handig tussen kieren kunt zuigen.


Tip: Deze Black & Decker kruimeldief heeft een laag geluidsniveau!


turbotronic lux400

4. TurboTronic Lux400

Deze Lux400 van TurboTronic is een goedkope kruimeldief en wordt geleverd met handige accessoires. De kruimeldief is voornamelijk interessant door de lage prijs.

Ondanks dat deze goedkoop is en daardoor zeer populair. (<€40) heeft deze wel het nadeel dat hij veel geluid maakt.

Uw Kruimeldief Expert

5. Black Decker Nat/Droog

Dit model van Black & Decker (Black+Decker WDC115WA) kan naast droog ook natte producten opzuigen. Het voordeel van deze kruimeldief is dat de zuiger een grote omvang heeft en zeer krachtig is.


6. AEG HX6-23CB

Een erg mooie kruimeldief van AEG. Deze AEG HX6 is erg krachtig en heeft een sterke accu die zorgt voor een lange gebruiksduur.


7. Shark WV251EU

Ook de Shark WV251EU is een zeer mooie kruimelzuiger. De kruimeldief wordt geleverd met 2 accu’s en de stofzuiger heeft goede zuigkracht.


8. Dyson V6 Trigger+

Ook deze Dyson V6 Trigger+ mag niet ontbreken in dit overzicht. Zoals we gewend zijn van Dyson heeft ook dit model een zeer krachtige motor en accu. Mooie stofzuiger maar wel prijzig.


Bosch Move BHN24L

9. Bosch BHN1840L Move

Erg krachtige kruimeldief van Bosch. Deze Bosch BHN1840L Move heeft een sterke accu, waardoor de stofzuiger lang gebruikt kan worden. Ook wordt de stofzuiger geleverd met handige accessoires, als bijvoorbeeld een kierenzuiger.


10. Black Decker NVC115WA

Nog een Black & Decker kruimeldief in dit overzicht. Deze NVC115WA is erg stille en lichte kruimeldief. Ook is de prijs van deze kruimeldief is interessant.


Wat is een kruimeldief?

Onze #4: De Lux400 van TurboTronic

Kruimeldief is een stofzuiger die ook bekend staat als kruimelzuiger. Een kruimeldief is vooral bedoeld voor de korte zuig klusjes en is er om even snel wat te zuigen. Vooral ideaal wanneer iemand iets heeft laten vallen en er snel gestofzuigd moet worden. Het verschil met een normale stofzuiger is dat deze een stuk lomper is en ook vaak met een stekker werkt.

Een kruimeldief is ook geschikt voor gebruik op slecht bereikbare plekken, zo kun je een robotstofzuiger ook gemakkelijk in de auto gebruiken. Ben je op zoek naar een kruimeldief voor in de auto? Let dan vooral op de accessoires van een kruimeldief, zo zijn er zelfs kruimeldieven die een autolader hebben. Met een autolader kun je dan een stuk langer stofzuigen zonder dat je rekening hoeft te houden met een accu.

Een kruimeldief kenmerkt zich door de volgende punten:

 • Klein en licht
 • Heeft een accu en is vrijwel altijd snoerloos
 • Is voor de kleine klussen (ook bijv. voor een auto)

Populaire en goede kruimeldief merken

Iedereen heeft wel een voorkeur voor bepaalde merken. Vaak wordt deze voorkeur bepaald door ervaringen en wordt hierop een keuze gebaseerd. Toch kan het ook interessant zijn om even naar andere merken te kijken. Zo zijn er merken die bijvoorbeeld op een bepaalde stofzuiger uitblinken. Denk aan Dyson stofzuigers die voorzien zijn van de beste accu’s en erg veel zuigkracht hebben. Toch hoeft dit niet altijd de beste keuze te zijn, omdat dit ook vaak een dure keuze is. Naast Dyson stofzuigers zijn er nog veel meer merken die goede kruimeldieven hebben, hieronder vind je de merken die goede kruimeldieven aanbieden:

aeg kruimeldief
AEG kruimeldieven
Black decker kruimeldief
Black+Decker kruimeldieven
bosch-kruimeldief
Bosch kruimeldieven
dyson-kruimeldief
Dyon Kruimeldieven
philips kuimeldief
Philips Kruimeldieven

Soorten kruimeldieven en stofzuigers

Momenteel zijn er verschillende soorten kruimeldieven en stofzuigers op de markt. Zo zijn bijvoorbeeld steelstofzuigers de laatste tijd erg populair. Veel van deze steelstofzuigers zijn vaak ook uit elkaar te halen, zodat je ze ook als kruimeldief kunt gebruiken. Wel zijn dit soort modellen vaak erg zwaar, maar het is wel ideaal om een 2-in-1 oplossing te hebben. Hieronder hebben we de verschillende soorten kruimeldieven opgesomd:


Welke kruimeldief is het best getest?

onderzoek beste kruimeldief

Omdat er veel verschillende kruimeldieven of kruimelzuigers op de markt zijn is het moeilijk om de beste te kiezen. Toch hebben wij dit gedaan, zoals je hierboven al hebt kunnen zien. Deze lijst hebben we samengesteld door naar het huidige aanbod te kijken en naar de factoren die belangrijk zijn bij een kruimeldief. De factoren die belangrijk zijn voor het kiezen van de beste kruimeldief hebben we hieronder opgesomd:

 • Zuigkracht van de stofzuiger: een stofzuiger koop je natuurlijk om te zuigen, let daarom altijd goed naar de zuigkracht van de stofzuiger. Veel kruimeldieven komen hierin te kort en dit kan één van de grootste ergernissen worden van een kruimeldief.
 • De gebruiksduur van de stofzuiger: let ook hoelang een kruimeldief werkzaam is, vaak staat dit aangeduid in gebruiksduur of accuduur. Kijk dan goed hoelang de stofzuiger te gebruiken is.
 • Afmeting en gewicht van de kruimeldief: er zijn zoals je hierboven ook wel kunt zien veel verschillende vormen en maten. Omdat een kruimeldief vooral bedoelt is voor even snel iets zuigen moet de stofzuiger ligt en compact zijn. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat de stofzuiger makkelijk op te bergen is.
 • Bijgeleverde accessoires: kijk ook altijd naar de bijgeleverde accessoires, want ook hier zit veel verschil in. Er zijn bijvoorbeeld kruimeldieven die geen accessoires hebben en dit zijn vaak de goedkoopste stofzuigers. Maar er zijn ook kruimeldieven die worden geleverd met bijvoorbeeld turbo zuigmonden en dit zorgt voor extra zuigkracht voor bijvoorbeeld het zuigen van dierenharen.
 • Extra functionaliteiten: ook zijn er veel handstofzuigers die extra functies hebben. Deze onderscheiding zich van andere stofzuigers, zo zijn er stofzuigers die ook water op kunnen zuigen en dit kan erg handig zijn.

Het belangrijkste is dat je voor jezelf bedenkt waarvoor je de stofzuiger gaat gebruiken. Gebruik je de stofzuiger voor simpele klusjes als het zuigen van stof of aarde in de gang, kies dan voor het meest simpele model. Wil je de kruimeldief bijvoorbeeld gebruiken voor in de auto, dan kan het handig zijn als een stofzuiger een autolader heeft en accessoires als kierenzuigers.

beste kruimeldief autostekker
De Philips FC6149 Minivac is voorzien van een handige autostekker. © Vacuumtester

Vergelijking kruimeldief best getest (top 5)

In onderstaande tabel vind je de specificaties van de best geteste kruimeldieven. In het tabel vind je de belangrijkste factoren van een kruimeldief, zo hebben we gekeken naar de gebruiksduur en het gewicht van de kruimeldief. Omdat een kruimeldief een handstofzuiger is, is het gewicht erg belangrijk. Ook is de gebruiksduur erg belangrijk, want je wilt geen kruimeldief waarbij de accu snel leeg is.

ModelGebruiksduurGewichtBekijk
1. Philips MiniVac Fc6149/0111 min1,9 kgBeste deal
2. Black Decker BHHV520BFP21 min1,2 kgBeste deal
3. Black & Decker PD1420LP12 min1,42 kgBeste deal
4. TurboTronic Lux40020 min0,5 kgBeste deal
5. Black Decker Nat/Droog9 min0,63 kgBeste deal
In het tabel hierboven hebben we de top 5 best geteste kruimeldieven op een rij gezet en hebben we gelet op de twee belangrijkste factoren: gebruiksduur en gewicht.

Veelgestelde vragen over beste geteste kruimeldief

Mocht je nog vragen hebben kruimeldieven dan kun je ons altijd een berichtje sturen. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen beantwoord over de bovenstaande best geteste kruimeldieven.

Welke kruimeldief is het beste?

Op deze pagina hebben we tien verschillende modellen die een goede keuze zijn. Het is vooral afhankelijk van wat de wensen zijn van jou. Wil je bijvoorbeeld een hele simpele en goedkope kruimeldief voor de snelle klussen of ben je echt op zoek naar een kruimeldief die kwalitatief erg goed is en lang te gebruiken? Dat soort keuzes maakt het verschil.

Hoeveel watt moet een goede kruimeldief hebben?

Bij stofzuigers gaat het er vaak om hoe sterk de zuigkracht van een stofzuiger is. Ook bij kruimeldieven is dit van belang zorg er dus voor dat een kruimeldief genoeg watt heeft. Hoewel een kruimeldief vaak niet erg krachtig zijn raden we aan om minimaal te kiezen voor een kruimeldief met minimaal 30 watt.

Hoe werkt een kruimeldief?

Het verschilt per kruimeldief hoe deze aan zijn zuigkracht komt. De meeste kruimeldieven hebben een aanzuig motor, maar er zijn ook kruimeldieven die werken met een cycloon motor.

Waar moet je opletten bij het kopen van een kruimeldief?

Op onze pagina lees je waar op je moet letten bij het kopen van een kruimeldief. Zo is niet alleen de accuduur van belang, maar ook op de accessoires die je bij de kruimeldief krijgt.

Hoelang gaat een kruimeldief mee?

Er zit veel verschil in de gebruiksduur van een kruimeldief. Het is wel belangrijk om hier rekening mee te houden met het kopen van een kruimeldief. Er zijn namelijk kruimeldieven die na 5 minuten al leeg zijn, maar er zijn ook kruimeldieven die 60 minuten mee gaan. Ook kun je de accuduur verlengen met een extra accu, maar dan moet dit wel mogelijk zijn. Bij elke kruimeldief staat er aangegeven wat de gebruiksduur is. Wel dien je hierbij rekening te houden met de zuigstand van de stofzuiger.