onderzoek beste kruimeldief

Beste kruimeldief van 2024

Een kruimeldief is een handige stofzuiger voor kleine en snelle klusjes. Een goede kruimeldief heeft goede zuigkracht, is licht en heeft een lange accuduur. Momenteel is de beste kruimeldief de Rowenta X-Touch AC9736, van gebruikers krijgt deze handstofzuiger de beste beoordeling.

Hét overzicht met de beste kruimeldieven van dit moment. Hierbij wordt er gekeken naar de volgende belangrijke eigenschappen van een kruimeldief van hoge kwaliteit:

 • Geen onzinnige plastic import-producten met geen garantie en slechte afwerking,
 • Hoge zuigkracht van de kruimeldief, niets is vervelender dan een kruimeldief met recensies als ‘dit ding zuigt voor geen meter’ al helemaal niet als je die recensie past leest na de aankoop.
 • Goede accuduur.
 • Weinig Herrie! Niets is vervelender dan een kruimeldief die meer lawaai maakt dan een grote (duurdere) steelstofzuiger!

Beste kruimeldief op dit moment

Op dit moment is de beste kruimeldief de Rowenta X-Touch AC9736. We bestempelen deze kruimeldief als beste keuze, omdat de stofzuiger goed scoort op belangrijke factoren, zo heeft de kruimeldief een hoge zuigkracht, is de stofzuiger erg compact en makkelijk te gebruiken. Ook wordt de kruimeldief erg goed beoordeeld door gebruikers en wordt de stofzuiger geleverd met veel handige accessoires.

Rowenta X-Touch AC9736

Rowenta X-Touch AC9736

Best beoordeeld

De Rowenta X-Touch AC9736 is momenteel de best beoordeelde kruimeldief, zo krijgt dit model een score van 8.6 van gebruikers. Deze handstofzuiger is erg compact en weegt slechts 800 gram. De kruimeldief wordt geleverd met een handig oplaadstation, waarin je de stofzuiger makkelijk kunt plaatsen. Het maximale gebruiksduur van de stofzuiger is 10 minuten en de kruimeldief heeft een geluidsniveau van 83 dB. Bij de stofzuiger krijg je ook nog een handige kierenzuigmond en een zachte afstofborstel.

Waarom de Rowenta X-Touch op dit moment #1 is:

 • Hoge Zuigkracht – Natuurlijk neemt dit na jaren gebruik wel wat af, maar dat is standaard bij de kruimeldieven op basis van Accu’s
 • Hoge Prijs Kwaliteit Verhouding – Je kan overigens deze kruimeldief vaak met een korting verkrijgen.
 • Reviews zijn zeer positief – Niet alleen in NL, maar heel de wereld, wij hebben er 1000en doorgelezen, gesorteerde op echtheid en natuurlijk zijn er wel eens probleempjes (houdt er bijvoorbeeld rekening mee dat deze kruimeldief een hoge geluidsniveau heeft van 83 dB).
 • Erg licht en compact – Een kruimeldief moet licht en compact zijn. Met een gewicht van 800 gram is het een lichte kruimeldief die je voor elk klusje kunt gebruiken.

Kruimeldief top 10 van 2024

Omdat het aanbod aan kruimeldieven groot is en nog steeds uitbreidt hebben we hieronder een top 10 met de beste kruimeldieven van dit moment samengesteld.

Deze top 10 bestaat uit het actuele aanbod van verschillende kruimeldief merken. Van deze verschillende kruimeldief merken hebben we de beste modellen uitgezocht. Onder de top 10 met de beste kruimeldief leggen we je uit waarop je moet letten bij het kopen van een kruimeldief en geven we wat belangrijke tips!

Rowenta X-Touch AC9736

#1 Rowenta X-Touch AC9736

Best beoordeeld

De Rowenta X-Touch AC9736 is momenteel de best beoordeelde kruimeldief, zo krijgt dit model een score van 8.6 van gebruikers. Deze handstofzuiger is erg compact en weegt slechts 800 gram. De kruimeldief wordt geleverd met een handig oplaadstation, waarin je de stofzuiger makkelijk kunt plaatsen. Het maximale gebruiksduur van de stofzuiger is 10 minuten en de kruimeldief heeft een geluidsniveau van 83 dB. Bij de stofzuiger krijg je ook nog een handige kierenzuigmond en een zachte afstofborstel.


BLACK+DECKER PV1820L-QW

#2 BLACK+DECKER PV1820L-QW

Goede zuigkracht

De BLACK+DECKER PV1820L-QW is een goede kruimeldief en krijgt van gebruikers een score van 8.4. Dit model is compact en makkelijk in gebruik. De kruimeldief wordt geleverd met een handige wandlader, waarin je de stofzuiger makkelijk kunt plaatsen. Het maximale gebruiksduur van de stofzuiger is 10 minuten en de kruimeldief heeft een geluidsniveau van 85 dB. 


BLACK+DECKER BHHV315B-QW

#3 BLACK+DECKER BHHV315B-QW

De BLACK+DECKER BHHV315B-QW is een goede kruimeldief en krijgt van gebruikers een score van 8.2. Dit model is robuust, maar wel makkelijk in gebruik, zo heeft de handstofzuiger een geïntegreerde kierenzuigmond. De kruimeldief wordt geleverd met een handige wandlader/wandlader, waarin je de stofzuiger makkelijk kunt plaatsen. Het maximale gebruiksduur van de stofzuiger is 16 minuten en de kruimeldief heeft een geluidsniveau van 68 dB. Pluspunt van dit model is het grootte stofreservoir van 0,7 l.


BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW

#4 BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW

Turboborstel voor dierenharen

De BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW is een goede kruimeldief en krijgt van gebruikers een score van 8.2. Dit model is robuust, maar wel makkelijk in gebruik, zo heeft de handstofzuiger een geïntegreerde kierenzuigmond. De kruimeldief wordt geleverd met een handige wandlader/wandlader, waarin je de stofzuiger makkelijk kunt plaatsen. Het maximale gebruiksduur van de stofzuiger is 20 minuten en de kruimeldief heeft een geluidsniveau van 72 dB. Een ander pluspunt van dit model is de gemotoriseerde borstel, hiermee kun je makkelijk dierenharen verwijderen en opzuigen.


Princess Turbo Tiger

#5 Princess Turbo Tiger

Met stekker

De Princess Turbo Tiger is een goede kruimeldief en krijgt van gebruikers een score van 8.0. Dit model is compact en is voorzien van een stekker. Je bent dus niet afhankelijk van een bepaalde accuduur, maar wel van de lengte van het snoer (5 meter). Dit model wordt geleverd met twee verschillende borstels en een schouderband om de kruimeldief makkelijk te kunnen dragen.


BLACK+DECKER Nat/Droog WDC115WA-QW

#6 BLACK+DECKER Nat/Droog WDC115WA-QW

Ook geschikt voor nat opzuigen

De BLACK+DECKER Nat/Droog WDC115WA-QW is een goede kruimeldief en krijgt van gebruikers een score van 7.8. Dit model is compact en makkelijk in gebruik. De kruimeldief wordt geleverd met een laadstation, waarin je de stofzuiger makkelijk kunt plaatsen. Het maximale gebruiksduur van de stofzuiger is 9 minuten en de kruimeldief heeft een geluidsniveau van 70 dB. Pluspunt van deze handstofzuiger is dat het ook water op kan zuigen, ideaal wanneer er iets omgevallen is.


BLACK+DECKER NVC115WA-QW

#7 BLACK+DECKER NVC115WA-QW

De BLACK+DECKER NVC115WA-QW is een goede kruimeldief en krijgt van gebruikers een score van 7,8. Dit model is compact en makkelijk in gebruik. De kruimeldief wordt geleverd met een handige wand-/tafellader, waarin je de stofzuiger makkelijk kunt plaatsen. Het maximale gebruiksduur van de stofzuiger is 11 minuten. De kruimeldief heeft een geluidsniveau van 58 dB en is daarmee één van de stilste kruimeldieven. 


BLACK+DECKER PD1420LP-QW

#8 BLACK+DECKER PD1420LP-QW

Flexibele slang

De BLACK+DECKER PD1420LP-QW is een goede kruimeldief en krijgt van gebruikers een score van 7.8. Dit model is compact en voorzien van een flexibele zuigmond. De kruimeldief wordt geleverd met een handige plug-in lader, waarin je de stofzuiger makkelijk kunt plaatsen. Het maximale gebruiksduur van de stofzuiger is 12 minuten en de kruimeldief heeft een geluidsniveau van 75 dB. Daarbij krijg je bij deze handstofzuiger een borstel voor dierenharen, zachte borstel, lange kierenzuiger en een korte kierenzuiger. Vooral de flexibele slang maakt dit een goede keuze.


BLACK+DECKER DVA325JP07-QW

#9 BLACK+DECKER DVA325JP07-QW

De BLACK+DECKER DVA325JP07-QW is een goede kruimeldief en krijgt van gebruikers een score van 74. Dit model is compact en makkelijk in gebruik. De kruimeldief wordt geleverd met een handige wandhouder, waarin je de stofzuiger makkelijk kunt plaatsen. Het maximale gebruiksduur van de stofzuiger is 15 minuten en de kruimeldief heeft een geluidsniveau van 69 dB. Bij de stofzuiger krijg je een gemotoriseerde borstel voor dierenharen en een zachte borstel.


BLACK+DECKER PD1200AV-XJ

#10 BLACK+DECKER PD1200AV-XJ

Met Stekker

De BLACK+DECKER PD1200AV-XJ is een goede kruimeldief en krijgt van gebruikers een score van 8.0. Dit model is compact, heeft een flexibele slang en is voorzien van een autostekker. Hierdoor is de stofzuiger ideaal voor het gebruik in een auto, camper of andere plek waar een autostekker in kan.

Wat is een kruimeldief?

Onze #4: De Lux400 van TurboTronic

Kruimeldief is een stofzuiger die ook bekend staat als kruimelzuiger. Een kruimeldief is vooral bedoeld voor de korte zuig klusjes en is er om even snel wat te zuigen. Vooral ideaal wanneer iemand iets heeft laten vallen en er snel gestofzuigd moet worden. Het verschil met een normale stofzuiger is dat deze een stuk lomper is en ook vaak met een stekker werkt.

Een kruimeldief is ook geschikt voor gebruik op slecht bereikbare plekken, zo kun je een robotstofzuiger ook gemakkelijk in de auto gebruiken. Ben je op zoek naar een kruimeldief voor in de auto? Let dan vooral op de accessoires van een kruimeldief, zo zijn er zelfs kruimeldieven die een autolader hebben. Met een autolader kun je dan een stuk langer stofzuigen zonder dat je rekening hoeft te houden met een accu.

Een kruimeldief kenmerkt zich door de volgende punten:

 • Klein en licht
 • Heeft een accu en is vrijwel altijd snoerloos
 • Is voor de kleine klussen (ook bijv. voor een auto)

Populaire en goede kruimeldief merken

Iedereen heeft wel een voorkeur voor bepaalde merken. Vaak wordt deze voorkeur bepaald door ervaringen en wordt hierop een keuze gebaseerd. Toch kan het ook interessant zijn om even naar andere merken te kijken. Zo zijn er merken die bijvoorbeeld op een bepaalde stofzuiger uitblinken. Denk aan Dyson stofzuigers die voorzien zijn van de beste accu’s en erg veel zuigkracht hebben. Toch hoeft dit niet altijd de beste keuze te zijn, omdat dit ook vaak een dure keuze is. Naast Dyson stofzuigers zijn er nog veel meer merken die goede kruimeldieven hebben, hieronder vind je de merken die goede kruimeldieven aanbieden:

aeg kruimeldief
AEG kruimeldieven
Black decker kruimeldief
Black+Decker kruimeldieven
bosch-kruimeldief
Bosch kruimeldieven
dyson-kruimeldief
Dyon Kruimeldieven
philips kuimeldief
Philips Kruimeldieven

Soorten kruimeldieven en stofzuigers

Momenteel zijn er verschillende soorten kruimeldieven en stofzuigers op de markt. Zo zijn bijvoorbeeld steelstofzuigers de laatste tijd erg populair. Veel van deze steelstofzuigers zijn vaak ook uit elkaar te halen, zodat je ze ook als kruimeldief kunt gebruiken. Wel zijn dit soort modellen vaak erg zwaar, maar het is wel ideaal om een 2-in-1 oplossing te hebben. Hieronder hebben we de verschillende soorten kruimeldieven opgesomd:


Welke kruimeldief is het best getest?

onderzoek beste kruimeldief

Omdat er veel verschillende kruimeldieven of kruimelzuigers op de markt zijn is het moeilijk om de beste te kiezen. Toch hebben wij dit gedaan, zoals je hierboven al hebt kunnen zien. Deze lijst hebben we samengesteld door naar het huidige aanbod te kijken en naar de factoren die belangrijk zijn bij een kruimeldief. De factoren die belangrijk zijn voor het kiezen van de beste kruimeldief hebben we hieronder opgesomd:

 • Zuigkracht van de stofzuiger: een stofzuiger koop je natuurlijk om te zuigen, let daarom altijd goed naar de zuigkracht van de stofzuiger. Veel kruimeldieven komen hierin te kort en dit kan één van de grootste ergernissen worden van een kruimeldief.
 • De gebruiksduur van de stofzuiger: let ook hoelang een kruimeldief werkzaam is, vaak staat dit aangeduid in gebruiksduur of accuduur. Kijk dan goed hoelang de stofzuiger te gebruiken is.
 • Afmeting en gewicht van de kruimeldief: er zijn zoals je hierboven ook wel kunt zien veel verschillende vormen en maten. Omdat een kruimeldief vooral bedoelt is voor even snel iets zuigen moet de stofzuiger ligt en compact zijn. Daarnaast zorgt dit er ook voor dat de stofzuiger makkelijk op te bergen is.
 • Bijgeleverde accessoires: kijk ook altijd naar de bijgeleverde accessoires, want ook hier zit veel verschil in. Er zijn bijvoorbeeld kruimeldieven die geen accessoires hebben en dit zijn vaak de goedkoopste stofzuigers. Maar er zijn ook kruimeldieven die worden geleverd met bijvoorbeeld turbo zuigmonden en dit zorgt voor extra zuigkracht voor bijvoorbeeld het zuigen van dierenharen.
 • Extra functionaliteiten: ook zijn er veel handstofzuigers die extra functies hebben. Deze onderscheiding zich van andere stofzuigers, zo zijn er stofzuigers die ook water op kunnen zuigen en dit kan erg handig zijn.

Het belangrijkste is dat je voor jezelf bedenkt waarvoor je de stofzuiger gaat gebruiken. Gebruik je de stofzuiger voor simpele klusjes als het zuigen van stof of aarde in de gang, kies dan voor het meest simpele model. Wil je de kruimeldief bijvoorbeeld gebruiken voor in de auto, dan kan het handig zijn als een stofzuiger een autolader heeft en accessoires als kierenzuigers.

beste kruimeldief autostekker
De Philips FC6149 Minivac is voorzien van een handige autostekker. © Vacuumtester

Vergelijking kruimeldief best getest (top 5)

In onderstaande tabel vind je de specificaties van de best geteste kruimeldieven. In het tabel vind je de belangrijkste factoren van een kruimeldief, zo hebben we gekeken naar de gebruiksduur en het gewicht van de kruimeldief. Omdat een kruimeldief een handstofzuiger is, is het gewicht erg belangrijk. Ook is de gebruiksduur erg belangrijk, want je wilt geen kruimeldief waarbij de accu snel leeg is.

ModelGebruiksduurGewichtBekijk
1. Rowenta X-Touch AC973610 min0,8 kgBeste deal
2. BLACK+DECKER PV1820L-QW10 min1,38 kgBeste deal
3. BLACK+DECKER BHHV315B-QW10 min1,1 kgBeste deal
4. BLACK+DECKER BHHV520BFP-QW21 minuten1,2 kgBeste deal
5. Princess Turbo TigerN.v.t. (stekker)1,6 kgBeste deal
In het tabel hierboven hebben we de top 5 best geteste kruimeldieven op een rij gezet en hebben we gelet op de twee belangrijkste factoren: gebruiksduur en gewicht.

Veelgestelde vragen over beste geteste kruimeldief

Mocht je nog vragen hebben kruimeldieven dan kun je ons altijd een berichtje sturen. Hieronder hebben we de meest gestelde vragen beantwoord over de bovenstaande best geteste kruimeldieven.

Welke kruimeldief is het beste?

Op deze pagina hebben we tien verschillende modellen die een goede keuze zijn. Het is vooral afhankelijk van wat de wensen zijn van jou. Wil je bijvoorbeeld een hele simpele en goedkope kruimeldief voor de snelle klussen of ben je echt op zoek naar een kruimeldief die kwalitatief erg goed is en lang te gebruiken? Dat soort keuzes maakt het verschil.

Hoeveel watt moet een goede kruimeldief hebben?

Bij stofzuigers gaat het er vaak om hoe sterk de zuigkracht van een stofzuiger is. Ook bij kruimeldieven is dit van belang, zorg er dus voor dat een kruimeldief genoeg watt heeft. Hoewel een kruimeldief vaak niet erg krachtig zijn, raden we aan om minimaal te kiezen voor een kruimeldief met minimaal 30 watt.

Hoe werkt een kruimeldief?

Het verschilt per kruimeldief hoe deze aan zijn zuigkracht komt. De meeste kruimeldieven hebben een aanzuig motor, maar er zijn ook kruimeldieven die werken met een cycloon motor.

Waar moet je opletten bij het kopen van een kruimeldief?

Op onze pagina lees je waar op je moet letten bij het kopen van een kruimeldief. Zo is niet alleen de accuduur van belang, maar ook op de accessoires die je bij de kruimeldief krijgt.

Hoelang gaat een kruimeldief mee?

Er zit veel verschil in de gebruiksduur van een kruimeldief. Het is wel belangrijk om hier rekening mee te houden met het kopen van een kruimeldief. Er zijn namelijk kruimeldieven die na 5 minuten al leeg zijn, maar er zijn ook kruimeldieven die 60 minuten meegaan. Ook kun je de accuduur verlengen met een extra accu, maar dan moet dit wel mogelijk zijn. Bij elke kruimeldief staat er aangegeven wat de gebruiksduur is. Wel dien je hierbij rekening te houden met de zuigstand van de stofzuiger.

Scroll naar boven