Last van dierenharen? Kies voor een kruimeldief met dierenharenborstel © Black Decker BHHV520BFP

Wees gerust ze bestaan: Kruimeldieven die specifiek gemaakt zijn met een specialisatie op het gebied van het verwijderen van dierenharen. Je kan het in principe een kruimeldief voor huisdieren noemen. Althans, voor het opzuigen van hondenharen, kattenharen of andere dierenharen.

Een kruimeldief voor dierenharen kenmerkt zich op basis van een speciale haarborstel, een hoge zuigkracht en een bovengemiddeld reservoir. Pas als een kruimeldief hieraan voldoet mag je hem classificeren als een geschikte kruimeldief voor dierenharen.

~ Jouw Kruimeldief Expert

De beste kruimeldief voor dierenharen

Een goede kruimeldief tegen dierenharen moet aan een paar belangrijke dingen voldoen. Zo moet de stofzuiger natuurlijk in staat zijn om dierenharen eenvoudig te kunnen verwijderen en op te zuigen. Vaak hebben kruimeldieven die dit kunnen een goede turboborstel en een turbofunctie. Hieronder vind je de beste kruimeldief voor dierenharen van dit moment, we onderbouwen per kruimeldief waarom dit een goede keuze is voor het zuigen van dierenharen.


black decker bhhv520bfp

Black Decker BHHV520BFP

Deze Black+Decker BHHV520BPFP wordt geleverd met een gemotoriseerde borstel die bedoelt is voor het zuigen van dierenharen. Ook heeft dit model veel zuigkracht en een uitblaasfilter dat voorkomt dat stofdeeltjes en allergenen terug geblazen worden.

  • Veel positieve reviews van huisdier-eigenaren.
  • Werkt zeer goed met kattengrind.
  • Werkt zeer goed met hondenharen
  • Wellicht wat hoge prijs, maar niet zeer hoog.
  • Lange batterijduur na opladen.
  • Handige muurbevestiging

black decker pd1420LP

Black Decker PD1420LP

Ook de Black+Decker PD1420LP is kruimeldief voor dierenharen. Dit model heeft een speciale dierenharenborstel en veel zuigkracht.


dyson v6 top dog

Dyson V6 Top Dog

Dyson heeft verschillende kruimeldieven met ieder een eigen specialiteit. Deze Dyson V6 Top Dog is vooral bedoeld voor het zuigen van dierenharen.


Hier moet je op letten bij een kruimeldief dierenharen

Hierboven hebben we al een selectie gemaakt met de beste kruimeldieven tegen dierenharen. Bij het selecteren van deze kruimeldieven hebben we op verschillende factoren gelet die een kruimeldief geschikt maakt voor het opzuigen van dierenharen. Bekijk onderstaande rijtje met factoren waarop we gelet hebben:

  • Opzetborstels en accessoires: de beste kruimeldieven tegen dierenharen zijn voorzien van goede opzetborstels en accessoires. Kies voor een kruimeldief met turbo zuigmond, hiermee is het heel eenvoudig om dierenharen op te zuigen.
  • Zuigkracht en turbofunctie: zuigkracht is één van de belangrijkste factoren voor een stofzuiger. Hoe hoger de zuigkracht hoe makkelijker de kruimeldief de dierenharen op kan zuigen. Heeft een stofzuiger een turbofunctie dan kun je deze activeren wanneer je dierenharen op moet zuigen van een bank of tapijt.
  • Eventuele filters: filters kunnen ook handig zijn wanneer je veel huisdieren in huis hebt, hiermee ga je de strijd aan tegen allergieën. Goede filters houden namelijk fijnstof en pollen tegen.

Voor dierenharen is op dit moment de Black+Decker BHHV520BPFP de beste keuze!

Mocht je meer willen weten over kruimeldieven? Bekijk dan even onze algemene beste kruimeldief pagina, hier vind je de beste modellen van dit moment en leggen we uit wat een kruimeldief is en waarop je moet letten bij een eventuele aankoop!