Last van dierenharen? Kies voor een kruimeldief met dierenharenborstel © Black Decker BHHV520BFP

Een kruimeldief voor dierenharen dient voorzien te zijn van een gemotoriseerde borstel. Direct op zoek naar de beste kruimeldief voor dierenharen? Dan moet je deze Black + Decker BHHV520BFP hebben. Een krachtige kruimeldief, met een speciale borstel voor hondenharen en kattenharen.

Wees gerust ze bestaan: Kruimeldieven die specifiek gemaakt zijn met een specialisatie op het gebied van het verwijderen van dierenharen. Je kan het in principe een kruimeldief voor huisdieren noemen. Althans, voor het opzuigen van hondenharen, kattenharen of andere dierenharen.

De beste kruimeldief voor dierenharen

Een goede kruimeldief tegen dierenharen moet aan een paar belangrijke dingen voldoen. Zo moet de stofzuiger natuurlijk in staat zijn om dierenharen eenvoudig te kunnen verwijderen en op te zuigen. Vaak hebben kruimeldieven die dit kunnen een goede turboborstel en een turbofunctie. Hieronder vind je de beste kruimeldief voor dierenharen van dit moment, we onderbouwen per kruimeldief waarom dit een goede keuze is voor het zuigen van dierenharen.


black decker bhhv520bfp

Black Decker BHHV520BFP

Deze Black+Decker BHHV520BPFP wordt geleverd met een gemotoriseerde borstel die bedoelt is voor het zuigen van dierenharen. Ook heeft dit model veel zuigkracht en een uitblaasfilter dat voorkomt dat stofdeeltjes en allergenen terug geblazen worden.

  • Veel positieve reviews van huisdier-eigenaren.
  • Werkt zeer goed met kattengrind.
  • Werkt zeer goed met hondenharen
  • Wellicht wat hoge prijs, maar niet zeer hoog.
  • Lange batterijduur na opladen.
  • Handige muurbevestiging

black decker pd1420LP

Black Decker PD1420LP

Ook de Black+Decker PD1420LP is kruimeldief voor dierenharen. Dit model heeft een speciale dierenharenborstel en veel zuigkracht.


dyson v6 top dog

Dyson V6 Top Dog

Dyson heeft verschillende kruimeldieven met ieder een eigen specialiteit. Deze Dyson V6 Top Dog is vooral bedoeld voor het zuigen van dierenharen.


Hier moet je op letten bij een kruimeldief dierenharen

Hierboven hebben we al een selectie gemaakt met de beste kruimeldieven tegen dierenharen. Bij het selecteren van deze kruimeldieven hebben we op verschillende factoren gelet die een kruimeldief geschikt maakt voor het opzuigen van dierenharen (zowel hondenharen als kattenharen). Bekijk onderstaande rijtje met factoren waarop we gelet hebben:

  • Opzetborstels en accessoires: de beste kruimeldieven tegen dierenharen zijn voorzien van goede opzetborstels en accessoires. Kies voor een kruimeldief met turbo zuigmond, hiermee is het heel eenvoudig om dierenharen op te zuigen.
  • Zuigkracht en turbofunctie: zuigkracht is één van de belangrijkste factoren voor een stofzuiger. Hoe hoger de zuigkracht hoe makkelijker de kruimeldief de kattenharen en hondenharen op kan zuigen. Heeft een stofzuiger een turbofunctie dan kun je deze activeren wanneer je dierenharen op moet zuigen van een bank of tapijt.
  • Eventuele filters: filters kunnen ook handig zijn wanneer je veel huisdieren in huis hebt, hiermee ga je de strijd aan tegen allergieën. Goede filters houden namelijk fijnstof en pollen tegen.
black decker kruimeldief dierenharen
De Black+Decker BHHV520BPFP is voorzien van een gemotoriseerde borstel, zoals je kunt zien. © Vacuumtester

Mocht je meer willen weten over kruimeldieven? Bekijk dan even onze algemene beste kruimeldief pagina, hier vind je de beste modellen van dit moment en leggen we uit wat een kruimeldief is en waarop je moet letten bij een eventuele aankoop!

Beste kruimeldief dierenharen vergelijken

Bekijk in onderstaand overzicht de kruimeldieven voor kattenharen en hondenharen die we uitgelicht hebben.

KruimeldiefDierhaarborstelAdviesprijsBekijk
Black Decker BHHV520BFPJa€ 120Beste deal >
Black Decker PD1420LPNee€ 130Beste deal >
Dyson V6 Top DogJa€ 460Beste deal >

Veelgestelde vragen over een kruimeldief tegen hondenharen en kattenharen

Wat is de beste kruimeldief voor dierenharen?

De beste kruimeldief voor dierenharen op dit moment is de Black + Decker BHHV520BFP. Dit is een krachtige kruimeldief met een gemotoriseerde borstel. Hiermee worden kattenharen en hondenharen gemakkelijk meegetrokken en vervolgens opgezogen.

Wat is belangrijk voorbij een kruimeldief voor huisdieren?

Let goed op de aanwezigheid van een gemotoriseerde (turbo)borstel. Deze is voorzien van en rolborstel met harde haren die huisdierharen makkelijk meetrekken. Perfect voor zachte vloertypen of stoffen meubels die vol met haren zitten.

Waarom is het verwijderen van dierenharen zo lastig?

De haren van een hond of kat kunnen zich nestelen in stoffen meubels en/of tapijten en vloerkleden. Ze zijn daarom slecht te verwijderen met alleen een goede zuigkracht. Ze moeten echt meegetrokken worden. Daarom wordt bij kleding vaak een kleefroller gebruikt en bij stofzuigers een gemotoriseerde borstel.

Kortom: ga voor een kruimeldief met een gemotoriseerde borstel. Hiermee is het verwijderen van zowel katten- als hondenharen kinderspel. De Black + Decker BHHV520BFP is een van de weinige kruimeldieven die zo’n borstel heeft.