Is een Goedkope kruimeldief een goede keuze?

Een kruimeldief is een aankoop die je niet graag doet en je besteed het geld waarschijnlijk liever ergens anders aan.

Toch is het verstandig om niet voor een goedkope (<ÔéČ50) kruimeldief te kiezen en vaak toch ietsjes meer te betalen. Dat wil overigens absoluut niet zeggen dat de duurste kruimeldieven ook de beste zijn, nee in het midden liggen vaak de beste opties.

Gezien de accu belangrijk is en je een kruimeldief ook na 3 jaar niet weg wilt gooien.

In dit bericht vergelijken we een goedkope kruimeldief met een kruimeldief uit onze beste kruimeldief lijst.

Duur VS goedkoop wat zijn de verschillen

Kijken we naar de duurste en de goedkoopste kruimeldieven dan merken we meteen op dat er de grootste verschillen zitten in de zuigkracht, extra opties en accuduur. Het kostbaarste onderdeel van een kruimeldief is vaak ook de accu en hier zit het grootste verschil in.

Ook zien we dat de wat duurdere modellen meer accessoires hebben. Denk hierbij aan zuigmonden, turbozuigers en andere opzetstukken. Met deze accessoires kun je specifieke taken verrichten, zoals het tussen de stoelen zuigen met een kierenzuigmond.

Met dit soort accessoires kan een wat “duurdere” stofzuiger gebruikt worden als bijvoorbeeld een kruimeldief voor een auto te zuigen.

Conclusie: goedkope kruimeldief prima keuze?

Mocht je dus een kruimeldief af en toe willen gebruiken voor even snel iets opzuigen, wanneer iemand bijvoorbeeld kruimels heeft laten vallen dan is de goedkope kruimeldief een prima keuze. Wil je het hele huis stofzuigen, dan schiet een goedkope kruimeldief hier te kort. Stel daarom de vraag wil je een kruimeldief om even snel wat op te zuigen, kies dan voor een goedkopere. Wil je een kruimeldief gebruiken voor de wat complexere werkzaamheden betaal dan iets meer.

Hieronder vind je twee verschillende modellen een goedkope keuze: TurboTronic Lux400 en een wat duurdere keuze Philips MiniVac FC6149. Beide kruimeldieven hebben erg goede zuigkracht, maar de ene heeft iets meer accessoires en is wellicht van een betrouwbaarder merk. (Philips)


turbotronic lux400

Goedkope Kruimeldief #1: TurboTronic Lux400

Dit is een goede goedkope kruimeldief die veel zuigkracht heeft. Ook kan dit model ook water opzuigen en is de stofzuiger gebruiksvriendelijk.


philips minivac fc6149

Redelijk Goedkoop: Philips MiniVac FC6149

Deze kruimeldief is iets duurder, (absoluut nog niet zeer duur) maar heeft daarentegen ook veel handige accessoires als een autolader. Ook krijg je veel handige opzetstukken, hierdoor is deze stofzuiger ideaal om ook te gebruiken in de auto.


Scroll naar boven