▲ Een handig ophangysteem/standaard van Philips © MiniVac FC6149

Een kruimeldief wordt in sommige gevallen geleverd met een ophangsysteem. Wat velen niet weten is dat een ophangsysteem een aantal interessante voordelen met zich meebrengt: niet alleen op het gebied van berging. In dit artikel zetten we alle voordelen op een rij en lichten we een aantal interessante modellen toe die voorzien zijn van zo’n ophangsysteem.

Waarom een ophangsysteem interessant is

Negen van de tien keer is een kruimeldief draadloos. Je zult deze dus – in tegenstelling tot een kruimeldief met stekker – na gebruik op moeten laden. Wanneer je dit vergeet zul je vaak enkele uren moeten wachten voor hij weer helemaal opgeladen is.

Dit is gelijk één van de grote voordelen van een ophangsysteem: wanneer je je kruimeldief eraan ophangt of hem erin steekt, begint het opladen van de accu ook direct.

Maar dat is niet het enige voordeel:

  • Je vind je kruimeldief altijd snel terug
  • Minder kans op beschadigingen
  • Je vergeet hem nooit meer op te laden
  • Makkelijk op te bergen bij weinig ruimte.

Verschillende ophangsystemen

Er zijn diverse ophangsystemen. Zo zijn er standaarden die je gewoon neer kunt zetten op een kast, waarna je de kruimeldief erin kunt hangen/zetten. Echter zijn er ook standaarden die je aan de muur kunt schroeven, zodat je daar de handstofzuiger mee aan de muur kunt hangen. Los van het type model moet hij altijd in de buurt van een stopcontact geplaatst worden.

verschillende ophangsystemen kruimeldief
Een goed voorbeeld van een standaard waar je de kruimelzuiger in kunt steken (rechts) en een ophangsysteem (links).

Deze kruimeldieven worden geleverd met een ophangsysteem

We zijn op zoek gegaan naar kruimeldieven met een ophangsysteem. Want, zoals we zojuist aangaven heeft niet elk model dit standaard in de verpakking zitten. We zetten de beste kruimeldieven met een (ophang)standaard op een rij:


black decker natdroog wdc115wa

Black+Decker WDC115WA

De Black+Decker WDC115WA is een erg goede kruimeldief. Dit model kan naast droog vuil ook nat vuil opzuigen. Dit model wordt geleverd met een station waarin je de kruimeldief kunt hangen.


turbotronic lux400

TurboTronic Lux400

De Lux400 van TurboTronic is een goede kruimeldief die ook geleverd wordt met een ophangsysteem. Dit model is tevens ook een goedkope kruimeldief.


Deze kruimeldieven hebben een station waarin de kruimeldief staat

De onderstaande kruimeldieven worden geleverd met een station waarin je de kruimeldief staan kunt plaatsen. In zo’n station kun je de kruimeldieven vrij makkelijk terugzetten. Ook hoef jij bij deze stations geen gaten te boren voor het installeren hiervan.

philips minivac fc6149

Philips FC149

De Philips FC149 is een krachtige kruimeldief en wordt geleverd met handige oplaadstation. Klaar met zuigen zet de kruimeldief dan terug in het station en automatisch laat de kruimeldief zichzelf weer op.


black decker bhhv520bfp

Black+Decker BHHV520BFP

De Black+Decker BHHV520BFP wordt geleverd met een handige lader die zowel te gebruiken is als wand- of tafellader. Na het zuigen zet je de kruimeldief terug in zijn station en binnen 5 uur is deze weer volledig opgeladen.