Wanneer je een kruimeldief koopt dien je altijd op de kwaliteit van een accu te letten. Een goede accu zorgt voor een langere accuduur en ook voor een betere zuigkracht. Bijna elke kruimeldief heeft wel een accu. Op deze pagina vertellen we je waar je op moet letten bij het kopen van een kruimeldief, maar ook wat de beste accu kruimeldief is.

De beste accu kruimeldief: Bosch Move VHN24L

Niets is irritanter dat wanneer je even snel de kruimeldief nodig hebt en de accu halverwege leeg is. Dit kun je voorkomen door te kiezen voor een kruimeldief met een goede accu. Een kruimeldief die momenteel de beste accu heeft is de Bosch Move VHN24L. De kruimeldief heeft sterke lithium-ion-batterijen die zorgen ervoor dat de stofzuiger zo’n 45 minuten kan zuigen wanneer deze volledig opgeladen is. Voor een kruimeldief is dat echt lang! Ook vinden wij het zelf handig dat er op de stofzuiger zelf een oplaadindicator zit, deze geeft aan hoe vol de accu van de kruimeldief is.


Bosch Move BHN24L

Bosch Move VHN24L

In onze ogen is deze stofzuiger de beste accu kruimeldief van dit moment. Overal is de Bosch Move VHN24L een erg goede kruimeldief.


Andere goede accu kruimeldieven

Naast de Bosch Move zijn er nog veel andere kruimeldieven met goede accu’s. Het is sowieso goed om te zien dat de accu’s van de kruimeldieven en steelstofzuigers steeds beter worden. Hieronder hebben we nog enkele handstofzuigers neergezet die ook voorzien zijn van een goede accu. Een bekend merk die heel hoog scoort op accu’s is natuurlijk Dyson. Wel dien je bij Dyson altijd rekening te houden met de hoge prijs, daarom hebben we de Dyson in dit onderzoek niet als beste uitgeroepen.


aeg hx6 23cb

AEG HX6-23CB

Ook de stijlvolle AEG HX6-23CB heeft een erg goede accu. Met een volledig opgeladen accu gaat de stofzuiger zelfs 23 minuten mee.


dyson v6 trigger+

Dyson V6 Trigger+

De Dyson stofzuiger hebben allemaal goede accu’s die zorgen voor veel zuigkracht. Met deze Dyson V6 Trigger+ kun je eenvoudig dierenharen opzuigen.


black decker bhhv520bfp

Black+Decker BHHV520BFP

Mooi model van Black en Decker die veel handige accessoires heeft, waaronder een turboborstel voor dierenharen. De BHHV520BFP gaat met een volle accu zo’n 21 minuten mee.


black decker pd1420LP

Black+Decker PD1420LP

Ook dit model van Black & Decker heeft een goede accu. De accu bij dit model zorgt voor veel zuigkracht, maar is binnen 12 minuten te gebruiken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een goede accu kruimeldief?

Kijk bij het kopen van een kruimeldief niet altijd naar de prijs. Het kan misschien aantrekkelijk zijn om voor een goedkope kruimeldief te kiezen, maar wanneer tien keer gebruiken de accuduur steeds korter wordt ben je er snel klaar mee. De goedkopere variante hebben vaak wat slechtere accu’s die het niet lang vol houden. Natuurlijk hoef je ook niet meteen de duurste variant te kopen, maar kijk vooral naar de prestaties van de stofzuigers.

Kijk bijvoorbeeld eens naar onze beste kruimeldief pagina. Op deze pagina vind je de beste kruimeldieven van dit moment. Hierbij hebben we naar de functionaliteiten, werking, extra’s, maar ook naar de prijs gekeken van het apparaat. Zo vind je niet de duurste kruimeldieven, maar gewoon de beste overal kruimeldieven.

Boormachine accu in de stofzuiger?

Over accu’s gesproken, heb je gereedschap van Bosch? Dan ben je natuurlijk wel bekend met de Bosch Accu’s en wist je dat er een kruimeldief is van Bosch die ook werkt op deze accu’s. Deze kruimeldief staat ook bekend als de Bosch kruimeldief met steel. Dit model is namelijk een kleine kruimeldief die om te bouwen is tot steelstofzuiger, zie de foto hieronder:

bosch kruimeldief met steel

Dit is een ideale kruimeldief wanneer je al boormachines hebt die werken met dezelfde accu. Zo heb je altijd een accu bij de hand voor de stofzuiger en zit je nooit zonder. De stofzuiger wordt geleverd met handige borstelmondstuk, spleetmondstuk, vloermondstuk en een verlengbuis, ideaal voor tijdens het klussen.


bosch universalvac 18

Bosch UniversalVac 18

Deze Bosch UniversalVac 18 is een ideale kruimeldief voor het klussen. Accu leeg dan gebruik je gewoon de accu van je boormachine.