Er zijn verschillende Dyson kruimeldieven met ieder een specialiteit © Dyson V6 Top Dog

Update: we hebben gemerkt dat Dyson gestopt is met de productie van losse kruimeldieven. Dyson zet vol in op steelstofzuigers, wat eigenlijk neerkomt op een kruimeldief met steel. We laten onderstaande uitgelichte kruimeldieven nog eventjes staan, omdat we soms merken dat er nog wat oude voorraad naar boven komt.

Voorheen had Dyson er veel verschillende losse kruimeldieven in het assortiment (V6 modellen), maar tegenwoordig is het assortiment beperkt tot steelstofzuigers, traditionele stofzuigers en robotstofzuigers. Desondanks is er geen reden tot teleurstelling, aangezien de steelstofzuigers uitstekend dienst kunnen doen als kruimeldief. Door simpelweg de stang van de Dyson steelstofzuiger te verwijderen, kun je verschillende opzetstukken bevestigen. Zo wordt een Dyson stofzuiger vaak geleverd met een meubelzuigmond en een kierenzuiger.

Het feit dat een Dyson steelstofzuiger ook als kruimeldief kan worden ingezet, is eigenlijk een voordeel. Kruimeldieven worden vaak aangeschaft als aanvulling op de reguliere stofzuiger voor snelle schoonmaakklussen. De prijs van een kruimeldief ligt doorgaans aanzienlijk lager. Indien u op zoek bent naar een Dyson stofzuiger ter aanvulling van uw huidige stofzuiger, kun je het best kiezen voor de voordeligste Dyson stofzuiger: de Dyson V8. Dit model is een uitstekende aanvulling op uw reguliere stofzuiger. Dit model is laag geprijsd en is te verkrijgen met veel verschillende accessoires.

De beste Dyson kruimeldief 2023

Dyson heeft verschillende kruimeldieven en deze vallen onder de V6 lijn. Verschil in de lijnen zitten vooral in de accessoires die je bij de kruimeldief krijgt. Zo is er zelfs een V6 Matrass die bijvoorbeeld bedoeld is voor het zuigen van matrassen. De V6 modellen zijn niet meer te koop in de Dyson webshop, maar nog wel beperkt te verkrijgen in verschillende webshops.

De gemiddelde prijs van een Dyson steelstofzuiger ligt ongeveer bij de 700 euro. Dit is best veel geld voor een stofzuiger. Zeker wanneer je alleen een kruimeldief nodig hebt. Toch zijn de losse kruimeldieven uit de V6 lijn een stuk goedkoper en interessanter. Onze favoriet hiervan is de Dyson V6 Trigger+. Toch raden we aan om te kiezen voor een Dyson uit de V8 serie, deze modellen zijn ook prima te gebruiken als kruimeldief, zijn krachtiger, hebben een langere accuduur en zijn nog goedkoper ook!


dyson v6 trigger+

Dyson V6 Trigger+

De roze kruimeldief van Dyson, deze V6 Trigger+ heeft erg veel kracht. Ook heeft de stofzuiger een handige motoriseerde borstel voor vastzittend vuil.

dyson v8

Dyson V8 Extra

De Dyson V8 Extra is een ideale stofzuiger om erbij te hebben naast je gewone stofzuiger. Ook kun je de stofzuiger gewoon gebruiken als steelstofzuiger. Door de stang eraf te halen kun je dit model gebruiken als echte Dyson kruimeldief, zet bijvoorbeeld de bijgeleverde zuigmonden erop. Ook wordt dit model geleverd met een handige mini-turboborstel, hiermee kun je vrij makkelijk dierenharen verwijderen van bijvoorbeeld kussens.


Andere kruimeldieven van Dyso

We vinden het wel een beetje jammer dat Dyson geen echte specifieke kruimeldieven meer aanbiedt. Zou fijn zijn als Dyson goedkopere kruimeldieven zou aanbieden. Ook werden de kruimeldieven die voorheen verkocht werden geleverd met speciale opzetstukken voor verschillende doeleinde.

Hieronder hebben we toch nog enkele Dyson kruimeldieven gevonden. Waar de kruimeldief gespecialiseerd is, vind je in de titel of de tekst van de stofzuiger. Ook zie je dat elke Dyson kruimeldief weer een andere kleur heeft. Bekijk onderstaande modellen en vind het model heb beste bij jou past. Let wel op, dat deze modellen en stuk duurder zijn dat voorheen. Dit heeft waarschijnlijk te maken dat ze bijna nergens meer te verkrijgen zijn.


dyson v6 matress

Dyson V6 Mattress

Deze V6 Mattress is bedoeld voor het zuigen van matrassen. De stofzuiger wordt geleverd met een borstel die speciaal is bedoeld voor het zuigen van huisstofmijt en andere allergenen uit matrassen.


dyson v6 top dog

Dyson V6 Top Dog

Hoewel de gewone kruimeldieven van Dyson al geschikt zijn voor het zuigen van dierenharen. Is de Dyson V6 Top Dog speciaal ontwikkeld voor het zuigen van dierenharen.


dyson v6 baby child

Dyson V6 Baby+Child

Deze Dyson V6 Baby+child is speciaal ontwikkeld voor het zuigen van kinderbedjes. De kruimeldief wordt geleverd met accessoires die ervoor zorgen dat dit een makkelijk gaat.


dyson v6

Dyson V6

Dit is de standaard versie van Dyson V6. Dit model wordt niet geleverd met extra accessoires, maar gewoon met de standaard opzetstukken.


dyson kruimeldief
Dyson V15 omgetoverd tot Dyson kruimeldief

Een Dyson steelstofzuiger is ook te gebruiken als kruimeldief. Door de steel er af te halen en een opzetstuk erop te zetten heb je een kruimeldief. Ook haal je hiermee de krachtigste kruimeldief in huis.