Hoe werkt een kruimeldief?

Een kruimeldief is een handig huishoudelijk apparaat dat wordt gebruikt om kleine stukjes vuil en stof op te zuigen. Het apparaat is gemakkelijk te gebruiken en kan helpen bij het opruimen van kruimels en ander klein vuil in huis, zoals op tafels (na het ontbijt), in hoeken en op vloeren. In dit artikel gaan we dieper in op hoe een kruimeldief werkt.

De werking van een kruimeldief

Het werkingsprincipe van een kruimeldief is relatief eenvoudig. Het apparaat bevat een motor die lucht aanzuigt en door een filter naar buiten blaast. Als je het apparaat aanzet, zuigt de motor lucht aan en blaast deze naar buiten. Het vuil en stof wordt opgezogen en opgevangen in een stofreservoir.

Verschillende soorten kruimeldieven

Er zijn verschillende soorten kruimeldieven op de markt, zoals kruimeldieven met turboborstels of met een functie om water op te zuigen. Er zijn dan ook kruimeldieven die een eigen specialiteit hebben. Een kruimeldief met turboborstel kan bijvoorbeeld makkelijk dierenharen opzuigen van meubels. Hieronder hebben we een selectie gemaakt met kruimeldieven met een eigen specialiteit:

  • Kruimeldief voor Nat en Droog vuil: deze modellen kunnen ook nat vuil opzuigen. Ideaal bij elk soort ongelukje. Iemand een glas limonade laten vallen dan kun je alles in zijn geheel opzuigen. Ook het opzuigen van aarde is geen probleem. Doe dit bijvoorbeeld niet met je standaard stofzuiger met zak, dit vuil kan geen schimmelen in de zak.
nat en droog kruimeldief
Een nat en droog kruimeldief is ideaal voor allerlei ongelukjes!
  • Kruimeldief voor de auto: er zijn ook kruimeldieven die gespecialiseerd zijn in het stofzuigen van de auto. Veel van deze modellen hebben smalle opzetstukken of zijn voorzien van een auto stekker.
kruimeldief met handige accessoires voor in de auto
Met deze kruimeldief kun je op moeilijk bereikbare plekken stofzuigen, handig voor in de auto
  • Kruimeldief voor dierenharen: wanneer je huisdieren hebt, zul je wel ervaring hebben met dierenharen, zeker wanneer ze in de rui zijn. Dierenharen blijven vaak steken in de vezels van je bank of ander meubilair. Heb je hier last van? Maak dan eens gebruik van speciale kruimeldieven voor dierenharen, deze modellen kunnen vaak vrij makkelijk deze dierenharen opzuigen.
kruimeldief met dierenharenborstel
Dit model heeft een speciale dierenharenborstel, hiermee kun je makkelijk dierenharen verwijderen.
  • Kruimeldieven met steel: wanneer je een kruimeldief ook wilt gebruiken voor grotere oppervlaktes kun je kiezen voor een kruimeldief met steel. Deze kruimeldieven zijn voorzien van een steel, waardoor je ook staand kunt stofzuigen.
kruimeldief met steel
Een kruimeldief kun je gebruiken als steelstofzuiger, maar je kunt de stofzuiger er ook uit pakken en gebruiken als kruimeldief.

Accessoires van een kruimeldief zijn erg belangrijk

Sommige kruimeldieven zijn voorzien van accessoires, zoals een kierenzuiger of een borstel, om het apparaat gemakkelijker te maken voor het opzuigen van vuil in kleine hoeken en gaten. Deze accessoires kunnen gemakkelijk worden bevestigd aan het apparaat en zijn vaak afneembaar voor gemakkelijk opbergen.

Ook zorgen deze accessoires ervoor dat een kruimeldief voor verschillende doeleinde te gebruiken is. Let bij het kopen van een nieuwe kruimeldief dan ook op wat er bij de stofzuiger geleverd wordt. Een goedkope kruimeldief kan er leuk uitzien, maar wanneer er geen accessoires bij zitten is de kruimeldief alleen te gebruiken voor de standaard klusjes.

Schoonmaken is ook belangrijk!

Het is belangrijk om het stofreservoir regelmatig te legen en het filter te reinigen of te vervangen om ervoor te zorgen dat de kruimeldief effici├źnt blijft werken. Hoe vaker je het apparaat gebruikt, hoe vaker je het stofreservoir zult moeten legen. Als het stofreservoir te vol is, kan dit de zuigkracht van het apparaat be├»nvloeden. Het is ook belangrijk om het filter regelmatig te reinigen of te vervangen, omdat een vuil filter de zuigkracht van het apparaat kan be├»nvloeden.

Lees hier onze blog hoe je een kruimeldief schoon kunt maken en moet onderhouden!

Scroll naar boven