Accessoires geschikt voor de auto kunnen het verschil maken © MiniVac FC6149

Een kruimeldief is het juiste gereedschap om je auto goed te stofzuigen. Het makkelijke van een kruimeldief is dat deze een accu heeft en je dus geen gedoe hebt met stroom of snoeren. Momenteel zijn er zelfs twee handige kruimeldieven die aan te sluiten zijn op een 12V aansluiting in je auto. (Philips MiniVac FC6149 & Black en Decker PD1200AV ) Erg handig want zo heb je geen gedoe met een lege accu en kun je gewoon door blijven zuigen. Op deze pagina vind je ons onderzoek naar de beste kruimeldief voor de auto. Verder vind je meer handige tips en informatie over een auto handstofzuiger.

De beste kruimeldief voor de auto

Voordat je kiest voor een auto kruimeldief is het handig om rekening te houden met het volgende:

  • De kruimeldief moet voor de auto voldoende zuigkracht hebben. Helemaal ideaal zijn de V12 batterijen die je in de auto kan opladen.
  • Het schoonmaken van een auto kost tijd: Dus de accuduur van de kruimeldief moet goed zijn. (+30m)
  • Opzetstukken kunnen goed helpen met het stofzuigen van de auto.

De volgende kruimeldieven sluiten goed aan bij deze vereisten om een goede ‘auto kruimeldief’ te mogen zijn:


philips minivac fc6149

Philips MiniVac FC6149

In onze ogen is dit deze MiniVac FC6149 de beste auto kruimeldief. Dit komt met name doordat de stofzuiger handige accessoires heeft die het zuigen in de auto vergemakkelijkt. Denk aan opzetstukken waarmee je makkelijk tussen de stoelen kunt zuigen en een 12V auto oplader, zo heb je nooit last van een lege accu.


black en decker auto kruimeldief

Black en Decker auto kruimeldief

Dit is een echte Black en Decker auto kruimeldief. Deze Black en Decker PD1200AV heeft namelijk handige zuigmond met een slang en een V12 auto oplader.

Deze kruimeldief is op het moment zeer populair voor het schoonmaken van de auto!


black decker bhhv520bfp

Black Decker BHHV520BFP

Vervoer je wel eens je hond in de auto? Dan is er niets irritanter dan een auto vol met hondenharen, deze blijven namelijk vast zitten aan de banken. Deze Black en Decker BHHV520BFP is uitermate geschikt voor het zuigen van dierenharen, zo wordt de stofzuiger ook geleverd met een turbo mondstuk.


Waarop kun je letten bij het kopen van een auto kruimeldief?

Een auto kruimeldief kopen? Dan kan het handig zijn wanneer je gewoon een goede kruimeldief koopt die je ook gebruikt voor binnen. Zo sla je twee vliegen in één klap en heb je een goede kruimeldief voor binnenshuis en buitenshuis. Hierboven vind je de beste kruimeldieven voor de auto, maar het is ook belangrijk dat je zelf weet waarop je moet letten. Hieronder hebben we daarom op een rijtje gezet waarop je kunt letten bij het kopen van een auto kruimeldief:

  • Accuduur: niets is irritanter dan een lege accu wanneer je de auto aan het zuigen bent. Voorkom dat je halverwege niet meer kunt zuigen en kies voor een goede kruimeldief met een hoge accuduur.
  • Flexibiliteit: in een auto heb je niet veel ruimte, let daarom altijd op de flexibiliteit van een stofzuiger. Er zijn namelijke erg lompe kruimeldieven, maar ook kruimeldieven met flexibele slangen.
  • Extra opties: veel kruimeldieven hebben extra opties, denk bijvoorbeeld aan een kruimeldief met een 12V auto oplader. Dit kan in dit geval erg handig zijn, want zo heb je nooit last van een lege accu.
  • Zuigkracht: zuigkracht is altijd belangrijk wanneer je een stofzuiger koopt. Hoewel het bij traditionele stofzuiger meestal wel goed zit, zien we dat de zuigkracht bij kruimeldieven toch vaak tegenvalt. Let hier daarom goed op, het kan bijvoorbeeld helpen om ervaringen van andere door te lezen.
  • Opzetstukken: opzetstukken zijn ook altijd wel interessant om naar te kijken, vooral wanneer je specifieke ruimtes moet zuigen. In een auto zuig je bijvoorbeeld tussen stoelen, maar ook de matten. Kijk daarom naar een stofzuiger die tussen de stoelen kan zuigen en die ook een borstel voor de matten heeft.

🔔 Bij Kruimeldief.nl vertellen we je alles wat je moet weten over deze compacte krachtige handstofzuigers. Wanneer je op zoek bent naar nog meer beste keuzes voor specifieke toepassingen, raden we je echter aan om ook een kijkje te nemen bij Bestestofzuigers.nl We doen daar grondig onderzoek naar de beste keuzes, zo ook voor de beste autostofzuiger.

Handig: Kruimeldief 12V auto oplader

Eén van onze favoriete stofzuigers is de Philips MiniVac FC6149. Dit model komt naar voren in ons onderzoek naar de beste auto handstofzuiger, maar ook in onze beste kruimeldief overzicht. Dit heeft met verschillende factoren te maken, kijken we naar dit onderzoek naar een auto kruimeldief. Dan is het grootste pluspunt dat de stofzuiger extra opties heeft en bijvoorbeeld een 12V auto oplader heeft.

Een kruimeldief met een 12V auto oplader is natuurlijk erg handig wanneer je de auto moet zuigen. Met zo 12V lader heb je nooit meer gedoe met een lege accu. Valt tijdens het zuigen de stofzuiger uit om dat de accu leeg is, dan plug je hem heel gemakkelijk in de 12V lader van de auto. Verder heeft deze kruimeldief veel andere opzetstukken die het zuigen van de auto makkelijker maken.


philips minivac fc6149

Philips MiniVac FC6149

De Philips MiniVac FC6149 is een kruimeldief met een 12V auto oplader, hierdoor is dit één van de beste auto kruimeldieven van dit moment.