Ideaal wanneer je met een kruimeldief ook nat kunt zuigen © Black Decker WDC115WA

Even snel wat water opzuigen? Dan kan wanneer je kiest voor een kruimeldief nat en Droog. De kruimeldief nat en droog zijn namelijk in staat om naast droge materiaal ook nat op te zuigen als water. Op deze pagina vertellen we je alles over deze kruimeldieven en laten we zien wat wij de beste kruimeldief nat en droog vinden.

Wat is een kruimeldief nat en droog?

Een Nat en Droog kruimeldief is een kruimeldief die zowel natte artikelen als droge artikelen kan opzuigen.

Beste kruimeldief nat en droog van dit moment

Hieronder hebben we de beste kruimeldieven die geschikt zijn om nat en droog op te zuigen opgesteld. Per model leggen we uit waarom dit de beste keuze is en wat de kruimeldief zo goed maakt.


turbotronic lux400

TurboTronic Lux400

De TurboTronic Lux400 is één van de beste kruimeldieven van dit moment. Dit model kan naast droog ook nat opzuigen.


black decker natdroog wdc115wa

Black Decker WDC115WA

Ook dit model van Black & Decker, de WDC115WA, is één van de beste kruimeldieven van dit moment en kan ook nat en droog opzuigen. Ook is dit model eenvoudig in onderhoud.


black decker wda315j

Black Decker WDA315J

Ook deze Black & Decker WDA315J is een goede nat en droog kruimeldief. Dit model heeft veel zuigkracht, wel dien je rekening te houden met een lange oplaadtijd van de accu.


Waarop letten bij het kopen van een kruimeldief nat en droog?

Een van de belangrijkste punten van een kruimeldief die nat en droog kan zuigen is natuurlijk de mogelijkheid voor het zuigen van water en stof. De meeste kruimeldieven kunnen alleen droog zuigen en wanneer je toch nat gaat zuigen kan deze stuk gaan.

Ook is onderhoud een belangrijk punt, vooral omdat het om vuil gaat en op natte vloeistoffen kan dit een zooitje worden. Kijk daarom of een kruimeldief makkelijk schoon te maken is en hoe dit in zijn werk gaat. De kruimeldieven die hierboven staan zijn namelijk erg makkelijk in onderhoud. Zo kun je opvang van de stofzuiger gewoon eruit halen en onder de kraan afspoelen.

  • Bekijk op de beste kruimeldief pagina, welke nat- en droogzuiger als beste uit de test komen!